Frontal d'altar de Sant Jordi
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Frontal d'altar de Sant Jordi

Barcelona - Palau de la Generalitat. Frontal d'altar de Sant Jordi (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAntoni Sadurní
Situació Palau de la Generalitat. Capella de Sant Jordi
És una de les millors obres conservades a Catalunya pel que fa als brodats. Realitzat amb seda i fils d'or i plata, és obra d'Antoni Sadurní, de mitjan segle XV. Anava associat al retaule, també dedicat a sant Jordi, obra excepcional de Bernat Martorell, actualment conservat, per parts, en diversos museus del món i l'estil del qual és seguit clarament per l'autor del brodat. L'any 1448 Antoni Sadurní va ser nomenat brodador oficial de la Generalitat, raó per la qual s'atribueix a aquest artista l'autoria de l'obra, tot i que podria haver estat executada uns anys abans. També és obra seva el Tern de Sant Jordi, conservat a la sagristia, format per una casulla, una capa pluvial i dues dalmàtiques, peces de roba brodades que feien servir els diaques a les cerimònies. El disseny d'aquest s'atribueix també a Bernat Martorell.