Barcelonès Barcelona - Sant Pere

Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona - Sant Pere - Barcelonès)

PeríodeSegle XVI-XVII
EstilGòtic
AutorJosep Fontseré i Mestres (reforma)
Situació Anar-hi mapa Carrer Sant Pere més Baix, 7
Es tracta d'un antic casal senyorial, construït al segle XVII, amb façana de pedra, acabada amb un encintat. Té un gran portal adovellat de punt rodó, amb un curiós perfil a l'intradós. Compta amb un pati interior, amb arcs rebaixats sobre columnes toscanes, i una llotja al primer pis. La façana va ser reformada al segle XVIII, època a la qual pertanyen els balcons, amb llosanes de ceràmica.

Va ser reformat l'any 1857, per Josep Fontseré i Mestres i de nou l'any 1922, per tal de ser la
seu de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular per a la Dona, institució fundada per Francesca Bonnemaison de Verdaguer. A tal efecte es va ampliar l'edifici, amb façana al carrer de Verdaguer i Callís, i s'hi va afegir una capella, decorada amb pintures de Josep Obiols. A la clau del portal es pot veure l'escut de la institució, que va ser suprimida després de la guerra.

A partir dels anys setanta va acollir la seu de l'Institut del Teatre i actualment és la seu de l'Espai Francesca Bonnemaison, el qual acull en el seu si diverses institucions:
L'Oficina de Polítiques d'Igualtat i Drets Civils.
L'Escola de la Dona.