Barcelonès Barcelona - Sant Pere

Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona - Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Barri de Sant Pere - Espai BonnemaisonBarcelona - Barri de Sant Pere - Espai Bonnemaison (Foto: Albert Esteves, 2006)
PeríodeSegle XVI-XVII
EstilGòtic
SituaciómapaCarrer Sant Pere més Baix, 7
Casal senyorial amb façana de pedra i portal adovellat de punt rodó, amb pati interior i escala protegida per una llotja. A la façana són visibles les reformes del segle XVIII (balcons) i especialment les derivades de la reforma del 1857, dirigida per Josep Fontseré i Mestres.
El 1922 va ser seu de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular per a la Dona, institució fundada per Francesca Bonnemaison de Verdaguer. A tal efecte es va ampliar l'edifici, amb façana al carrer de Verdaguer i Callís, i s'hi va afegir una capella, decorada amb pintures de Josep Obiols. A la clau del portal es pot veure l'escut de la institució, que va ser suprimida després de la guerra. A partir dels anys setanta va acollir la seu de l'Institut del teatre.
Amb el suport del web de maquinària agrícola