Façana del carrer Sant Sever
(Barcelona | Palau de la Generalitat - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Façana del carrer del Bisbe (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Porta del carrer del Bisbe

Barcelona - Palau de la Generalitat. Porta del carrer del Bisbe (Foto: Albert Esteves)

Barcelona - Palau de la Generalitat. Escut de la porta del carrer del Bisbe

Barcelona - Palau de la Generalitat. Escut de la porta del carrer del Bisbe (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorPere Ferrer II, Pere Pau Ferrer
Situació Carrer de Sant Sever, 12
Cap als darrers anys del segle XVI i primeres dècades del XVII es va produir la darrera ampliació del Pati dels Tarongers fins a arribar al carrer de Sant Sever, obra duta a terme per Pere Ferrer II i el seu fill Pere Pau Ferrer. Les façanes exteriors d'aquest tram, que donen als carrers del Bisbe, Sant Sever i Sant Honorat, van ser construïdes entre 1610 i 1630. Tenen una tipologia ben diferent de les façanes més antigues de tradició gòtica, i es poden inscriure dins l'estil dominant a començament del segle XVII, inspirat en l'obra de l'italià Jacopo Vignola. Les portes i finestres estan emmarcades amb un encoixinat de carreus. A les portes estan disposats radialment sobre l'arc de mig punt. La del carrer del Bisbe està presidida per un sumptuós escut de la Generalitat.

Aquest cos d'edifici es va construir per allotjar-hi l'arsenal. Modernament s'ha habilitat per allotjar els despatxos del Gabinet de la Presidència.