Església parroquial de Sant Vicenç de Montalt
(Sant Vicenç de Montalt - Maresme)

Sant Vicenç Montalt - Església (Foto: Albert Esteves, 2007)

Sant Vicenç de Montalt - Església - Interior

Sant Vicenç de Montalt - Església - Interior (Foto: web parròquia)

AutorDionís Torres
InterèsEspecial interès Interessant
L'edifici actual, construït damunt una església més antiga, data de finals del segle XVI, poc després de que la parròquia assolís la seva independència de Llavaneres (1577). Va ser iniciada el 1591 pel mestre d'obres de Calella, Dionís Torres. És un edifici de nau única, d'estil tardo-gòtic, amb un campanar de planta quadrada que havia estat fortificat, tal com testimonien les mènsules d'un matacà que encara s'hi observen. La portalada va ser obrada per Pierre Dalquer, el 1598, dins un estil plenament renaixentista, amb un frontó triangular sostingut per columnes estriades. El temple va ser consagrat el 1601. El 1936 van ser cremats els magnífics retaules d'Agustí Pujol (1616), de Josep Tremulles i Domènec Rovira (1648) i de Pau Costa (1704). La façana de l'església va ser restaurada entre 2002 i 2004.