Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall
(Barcelona | Sant Gervasi - Barcelonès)

Barcelona - Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (Foto: Charlotte Henard, 2016)

AutorBCQ Arquitectes
Situació Sant Gervasi de Cassoles, 83-89
Situada sota el jardí de l'antiga casa senyorial de Vil·la Florida, actualment convertida en un parc públic. De fet, la seva coberta enjardinada està al mateix nivell que el parc. Té una superfície útil de 2.400 m². El projecte va ser realitzat per Baena Casamor Arquitectes (BCQ) i va ser inaugurat l'any 2014.

Es pot considerar com un edifici sense façana, amb una estructura conformada per un conjunt de blocs prismàtics independents que actuen com extremitats del cos soterrat sota el jardí i que generen uns patis de llums, oberts a l'exterior amb grans finestres que li donen il·luminació natural i transparència. De fet, el nom amb què va ser presentat el projecte va ser Jardí de Llum. Un dels seus elements característics és també el mur, molt contundent, que serveix per salvar el desnivell al carrer Bisbe Sivilla.