Hospital de la Santa Creu: Porta de la Capella
(Barcelona | Hospital - Barcelonès)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. Porta dela Capella (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. Escultura de la Caritat a la porta de la Capella

AutorPere Costa Cases (escult.)
Situació Hospital, 56-58
La porta de la capella de l'Hospital va ser realitzada cap a l'any 1730. És un portal rectangular centrat per un gran escut barroc emmarcat amb volutes, inscrit dins l'espai còncau que delimiten dos segments semicirculars que fan l'efecte d'estar horitzontalment invertits.

L'escultura de la Caritat que corona la porta va ser feta per Pere Costa Casa, fill de Pau Costa, documentat des de 1710 fins a la seva mort, l'any 1761. Va ser el primer artista català que va obtenir el títol d'acadèmic de mèrit de la Real Academia de San Fernando. Aquesta obra es pot situar a mitges entre el naturalisme barroc i l'academicisme que començava a despuntar a la primera meitat del segle XVIII.