Fornícula de Sant Pau
(Barcelona | El Carme - Barcelonès)

Barcelona - Casa de Convalescència. Fornícula de Sant Pau (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Casa de Convalescència. Fornícula de Sant Pau (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorDomènec Rovira el Jove
Situació Carme / Egipcíaques
L'any 1668, la Casa de Convalescència va encarregar a Domènec Rovira una imatge de sant Pau per col·locar-la en una fornícula a la cantonada dels actuals carrers del Carme i Egipcíaques. Es va fer en agraïment a Pau Ferran, que va donar 100.000 ducats a l'obra de la Casa, annexa a l'Hospital de la Santa Creu. A la part superior de la fornícula hi podem veure un escut amb la llegenda Pau Ferran fundador. La imatge, que representa sant Pau amb una mà recolzada sobre una espasa i un llibre a l'altra mà, sembla que no va agradar als administradors i això va fer que pel sant Pau de la cisterna del claustre contractessin a Lluís Bonifaç.

Domènec Rovira el Jove va néixer a Sant Feliu de Guíxols en data desconeguda i va morir l'any 1689. Va treballar a Barcelona, Poblet i a l'església de l'Arboç.