Hospital de la Santa Creu: Reixa de la Farmàcia
(Barcelona | Hospital - Barcelonès)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. Reixa de la Farmàcia (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Hospital de la Santa Creu. Reixa de la Farmàcia (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusElement singular
Situació Jardins de Rubió i Lluch (Pati de l'Hospital de la Santa Creu)
La farmàcia de l'antic Hospital de la Santa Creu comptava amb una reixa de ferro forjat que està considerada com una de les més remarcables del país. Va ser feta l'any 1696, data inscrita a la part superior, sota l'escut de l'Hospital. Podem veure com, a la part de baix té una petita obertura, a través de la qual es dispensaven els medicaments.

L'any 1955, l'Ajuntament de Barcelona va cedir el local de l'antiga farmàcia de l'Hospital de la Santa Creu a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona (ara de Catalunya), que conserva gran part del mobiliari i recipients antics.