Casa Mas Yebra
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 14-16

Barcelona - Av. Tibidabo, 14-16 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Av. Tibidabo, 14-16 / Mas Yebra, 10
Segons l'Arxiu Municipal, aquest edifici va ser promogut l'any 1908 per l'advocat i financer Juan Adolfo Mas Yebra, un dels accionistes del Tibidabo S.A., la societat que es va crear per urbanitzar la muntanya. L'any 1949 va ser adquirit per les Esclaves del Diví Cor, que hi tenien oberta una escola. Als anys cinquanta es produeixen diverses ampliacions que afecten la part lateral i posterior de l'edifici. L'any 1971 la finca passa a mans de l'Institut de Religioses de Sant Josep i l'any 1988 és venut a la Fundació Herminio Tudela i actualment allotja l'Escola Projecte.

L'edifici, tant la part original com les ampliacions, està fet amb maó vist de tonalitat groguenca. L'element ornamental més destacat -i de fet, l'única petjada modernista- és el frontó del coronament, damunt d'una tribuna amb quatre columnes de capitells florits.

Al seu costat, al núm. 18, s'ha esllanguit- desprotegida-, l'Acadèmia-Sala Granados, un auditori dedicat al músic Enric Granados, promogut pel doctor Andreu el 1911, fins al seu enderrocament el 2023.