Torre Joan Andreu
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Casa del Doctor Andreu (Av. Tibidabo, 17-19)

Barcelona - Casa del Doctor Andreu (Av. Tibidabo, 17-19) (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Tibidabo, 17-19
L'edifici, un palauet unifamiliar amb jardí, està inspirat en models francesos. Va ser construït l'any 1930. Consta de planta baixa, pis i golfes. La façana principal té una estructura simètrica, amb un cos central semicircular més baix, on hi ha l'entrada principal, que fa de terrassa de la planta noble. A banda i banda hi ha dos cossos sobresortits de manera que l'eix central queda enretirat però, alhora, emfasitzat amb un sumptuós frontó molt ornamentat. Les golfes estan concebudes a manera de mansarda, amb la coberta de pissarra.

En esclatar la guerra civil, el xalet va ser confiscat per les autoritats republicanes que el van cedir a la Unió Soviètica com a consolat. En aquella època es va construir un búnquer soterrat de formigó, que encara es conserva.