Jardins de la Tamarita: Escultures dels Continents
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultura: Amèrica

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultura: Amèrica (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultura: Àsia

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultura: Àsia (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultura: Europa (figura afegida que no formava part del conjunt) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Jardins de la Tamarita. Escultures originals (Xile)

AutorVirginio Arias Cruz
Situació Pg. de Sant Gervasi, 47 - 49
Virginio Arias (Ránquil -Xile-, 1855 - 1941) va ser un important escultor xilè que té, entre les seves millors obres, el conjunt d'al·legories dedicades als quatre continents, realitzat cap a l'any 1892. Les escultures originals estan ubicades en una plaça pública a Angol (Xile) i han estat declarades Monument Històric. Hi ha sengles còpies als jardins de Montfort, a València, als jardins del Marqués de Valdecilla, a Cantàbria, i als jardins de la Tamarita, entre d'altres.

Al conjunt de la Tamarita hi manca la figura original d'Europa, substituïda per la d'un militar grec o romà, d'origen desconegut, molt diferent de l'obra original de Virginio Arias.