Torre Ignasi Coll Portabella
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 24-28

Barcelona - Av. Tibidabo, 24-28 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Av. Tibidabo, 24-28 Fargas c1926

Barcelona - Av. Tibidabo, 24-28 Fargas c1926 (Foto: Carles Fargas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1926)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Avinguda Tibidabo, 24-26
Torre d'estiueig de grans dimensions, construïda entre 1915 i 1918, projectada per Enric Sagnier, autor d'almenys vuit altres xalets en aquest sector, urbanitzat a començament del segle XX pel doctor Salvador Andreu. És un edifici de planta quadrada, amb teulades d'amples voladissos, a quatre aigües, fet de formigó armat. La façana principal és simètrica, amb dues torres laterals sobresortides i un cos central on llueixen tres grans finestrals decorats al gust del renaixement, amb frontons ornamentats amb testes i figures humanes. El finestral del mig té columnes acanalades de capitells compostos. La casa compta amb un búnquer, com la torre Joan Andreu.

Sagnier havia projectat uns anys abans per a Ignasi Coll un gran edifici d'habitatges al xamfrà entre Gran Via, Rocafort i Entença.

L'edifici pertany actualment a l'escola SIL.