Llotja de Mar: Escultures de la Indústria i el Comerç
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Llotja de Mar: La Indústria (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Llotja de Mar: El Comerç

AutorSalvador Gurri Corominas
Situació Pg. Isabel II, 1
Un cop es va enllestir la construcció de l'edifici neoclàssic de la Llotja es van encarregar dues estàtues per presidir l'escala noble, dues al·legories, dedicades a la Indústria i el Comerç. Es van fer l'any 1802 i l'autor va ser Salvador Gurri (Tona, 1749 - 1819), un dels darrers representants del barroc, ja en plena transició cap al neoclassicisme.

Tant el Comerç com la Indústria estan representats per sengles figures femenines vestides amb túnica clàssica. La figura de la Indústria porta un ceptre amb una mà, símbol del treball manual, i als seus peus hi ha un rusc d'abelles, que representa la laboriositat. La imatge del Comerç sosté en una mà el corn de l'abundància i als seus peus hi ha un lleó que simbolitza la vigilància.