Llotja de Mar: Pintures de Pere Pau Muntanya
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Llotja de Mar: Pintures de Pere Pau Muntanya (Foto: www.casallotja.com)

TipusElement singular
AutorPere Pau Muntanya
Situació Pg. Isabel II, 1
Pere Pau Muntanya -a vegades escrit Montanya o Montaña- (Barcelona. 1749 - 1803), és un dels principals exponents de la pintura barroca catalana del segle XVIII. A la Llotja de Mar es conserven diverses pintures murals d'aquest artista. Destaca la del sostre del Saló del Consolat, amb una deessa que sosté u medalló en grisalla amb l'efígie de Carles III. Al sostre de l’antiga secretaria de la Junta de Comerç hi ha una al·legoria a la Monarquia i la Fama. Una altra al·legoria, aquesta referida a la Monarquia, el Temps i la Vida, es pot veure al sostre del despatx de la presidència de la Cambra de Comerç. Destaca especialment un oli amb les figures de Minerva i Mercuri (Hermes).