Casa Frederic Marcet
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Marquès d'Argentera, 4

Barcelona - Marquès d'Argentera, 4 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorPere Bassegoda Mateu, m.o.
Situació Marquès d'Argentera, 4
Edifici projectat l'any 1877 per Pere Bassegoda Mateu (Espolla, 1817 - 1908) dins d'un estil eclèctic no exempt de certa sumptuositat. Cal tenir en compte que els seus veïns són l'antiga Duana i l'estació de França, amb els quals pretén no desentonar gaire. La façana, plenament simètrica, defineix horitzontalment dos nivells, definits pel tipus d'acabat exterior, mentre que verticalment s'emfasitza l'eix central, on hi ha el portal i els eixos de les cantonades, lleugerament sobresortits.

Resulta sorprenent que aquesta casa no tingui fitxa pròpia en l'Inventari de Patrimoni quan hi són gairebé totes les de l'Avinguda Marquès d'Argentera i del Pla de Palau, algunes de les quals força menys interessants.