Ca l'Alegret de l'Ortigós
(La Bisbal del Penedès - Baix Penedès)

La Bisbal del Penedès - Ca l'Alegret, casa dels masovers

La Bisbal del Penedès - Ca l'Alegret, casa dels masovers (Foto: Albert Esteves, 2006)

La Bisbal del Penedès - Ca l'Alegret (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

Situació Veïnat de l'Ortigós
Gran mas residencial que presideix el veïnat de l'Ortigós. Va ser edificat durant entre 1767 i 1773, segons indiquen les dates gravades a les llindes de les finestres, tot i que ha sofert reformes i ampliacions en èpoques posteriors, particularment el cos on hi ha la torre-mirador i el celler, del 1910. A la part més antiga es conserva el portal adovellat, damunt el qual hi ha un balcó emmarcat de pedra amb un escut a la llinda. Al seu costat hi ha un rellotge de sol esgrafiat.
Al costat de la casa principal hi ha la casa dels masovers, el primer dels quals va ser Salvador Belvey, el nom del qual està inscrit en una llinda, al costat de l'any, 1773.