Font de la Pagesa
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Pagesa (Foto: Anna Corcoll, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorEduard Batiste Alentorn
Situació Plaça Letamendi
Escultura en bronze que presenta la figura d'una pagesa benestant a qui li ha caigut el càntir d'aigua, els trossos del qual podem veure als seus peus, una evocació de la faula de la lletera. Va ser enllestida l'any 1917.

Eduard Batiste Alentorn (Falset, 1855 - 1920) va estudiar a Llotja i al taller de Joan Roig Solé. També va estar pensionat a Roma. Entre 1870 i 1877 va treballar amb Rafael Atché i Andreu Aleu, i després amb els germans Vallmitjana, els quals li van cedir l’execució de la Venus de la cascada del parc de la Ciutadella, una obra naturalista on es comença a fer palesa la seva personalitat artística. Problemes amb el seu pare el van fer abandonar el cognom patern i signar sempre més amb el de la seva mare. És una de les figures importants de l'escultura realista a Catalunya que, en aquesta tardana s'alinea amb l'esperit noucentista.