Font del Negrito o de la Palangana
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

Barcelona - Font del Negrito o els Nens de la Palangana (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorEduard Batiste Alentorn
Situació Av. Diagonal / Bruc
Obra de l'any 1917 que forma part de la sèrie encarregada per l'Ajuntament de Barcelona a l'escultor Eduard B. Alentorn (Falset, 1855 - 1920), totes elles d'estil realista i temàtica anecdòtica. En aquest cas podem veure un nen de raça negra que -segons la tradició- li demana a una nena que li renti la cara per aclarir-li el color, un argument que avui seria inadmissible, però que en aquella època resultava inofensiu per al públic barceloní. Alentorn, deixeble dels germans Vallmitjana i figura important del realisme escultòric, es caracteritza per una especial cura en els aspectes anatòmics i en la indumentària, sempre molt ben resolts.