La Balena
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Castellar del Vallès - La Balena

Castellar del Vallès - La Balena (Foto: Sergi Nicolás Rosell, 2020)

AutorJoan Coderch
Situació Plaça de Catalunya
Obra de l’escultor castellarenc Joan Coderch, de l’any 1995, que representa una balena capturada per tres vaixells. Simbolitza la defensa dels animals en perill d’extinció.

Està situada a la plaça de Catalunya, dissenyada per l’arquitecte també castellarenc Pere Roca. La idea de l’escultura es devia formar en consonància amb el disseny de la plaça, ja que inicialment hi havia un llac artificial i l’escultura quedava dins del llac, coberta la seva base per l’aigua.

El 2017 es va remodelar aquesta zona de la plaça i es va eliminar el llac. Actualment és un espai de jocs d’aigua que se’n fa dir la Platja de la Balena, quedant l’escultura a dins.