Molí de La Codina
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - Molí de La Codina. Detall del broc

Folgueroles - Molí de La Codina. Detall del broc (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusMolí
Situació Carrer Montserrat, 2
Es tracta d'un molí i un habitatge, un conjunt de mida respectable, amb la seva bassa. Era un dels cinc molins fariners que es localitzaven en el curs del torrent.

Segons Ponce i Roviró, a la zona s'hi podien trobar nombroses estructures "... Masies, molins, conreus, hortes, séquies (regadores), basses, mines, safareigs, aljubs, pous, camins (GR i PR), fonts i rastells" que aprofitaven l'aigua del torrent de Folgueroles. "Passat el barri de la Ricardera, hi havia el molí de la Codina, que tenia una petita represa, la qual es va destruir cap al 1840, i, aigües més avall, hi havia el molí de Belliscans..."

Ponce, Santi i Roviró, Xavier: El mas la Sala i la gestió de l'aigua del torrent de Folgueroles (segles XVIII-XX). Estudis d'història agrària, n. 23, UVic, 2010-2011