Casa Nova dels Frares
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - Casa Nova dels Frares

Folgueroles - Casa Nova dels Frares (Foto: Graciel·la Vidal, 2020)

Folgueroles -  Casa Nova dels Frares

Folgueroles - Casa Nova dels Frares (Foto: Generalitat de Catalunya. Direcció General Arxiu i Patrimoni. Carme Torrents , 1985)

Situació
Masia de planta quadrada, coberta a dos vessants que a la façana es converteixen en tres. Aquesta es troba orientada a migdia i presenta diverses obertures rectangulars tant a la planta com als dos pisos, que van disminuint de mida amb l'alçada. Als murs sud i oest s'obren dos portals de forma rectangular.

L'edificació es troba envoltada per dependències agrícoles i a la part de tramuntana hi ha una lliça a la qual s'accedeix a través d'un portal protegit per un frontó. És construïda amb lleves de gres i margues a la part baixa i de tàpia a la part superior, amb arrebossat al damunt.