Edifici Illescas
(Barcelona | Farró - Barcelonès)

Barcelona - Pàdua, 96 (Edifici Illescas) (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorSixt Illescas Mirosa
Situació Pàdua, 96 / Ríos Rosas, 30
Edifici en cantonada que respon plenament als conceptes arquitectònics del racionalisme. Va ser projectat l'any 1933 per Sixt Illescas (Barcelona, 1903 - 1986), un dels fundadors del GATCPAC. La construcció es va enllestir dos anys després. Consta de planta baixa i cinc pisos. Els pisos superiors tenen accés al terrat a través d'escales situades als menjadors. Les façanes mostren clarament una voluntat simplificadora i funcional, defugint tot ornament.

Originalment, la planta baixa estava acabada amb vidre verd de claraboia, fet que va comportar que es conegués com la Casa de Vidre. Modernament, es va substituir per ceràmica vidriada del mateix color.