Casa Enric Ribalta
(Barcelona | Farró - Barcelonès)

Barcelona - Pàdua, 75

Barcelona - Pàdua, 75 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJeroni F. Granell Manresa
Situació Pàdua, 75
Edifici de l'any 1903 que impacta per la potència dels seus esgrafiats sobre fons vermell. La façana, simètrica, està centrada per una tribuna amb vidres emplomats. A banda i banda, les finestres de la planta baixa i el primer pis estan lligades per les motllures. Les de la planta baixa estan tancades amb reixes de ferro. El pis superior està plantejat de manera diferent, amb tres finestres de perfil sinuós i una cornisa corbada.

Residència privada en un inici, va passar a ser seu d'Esencias Buil, fins als anys setanta. Després d'anys d'abandonament, el 1989 fou restaurada com a habitatge, de nou, recuperant els colors vius de la seva façana i un interior modern a causa del mal estat de l'original.

La reforma va ser projectada pels arquitectes Luís Alonso i Sergi Balaguer.