Casa Joan Gelat
(Barcelona | Farró - Barcelonès)

Barcelona - Casa veïna (Saragossa, 94), del mateix arquitecte

Barcelona - Casa veïna (Saragossa, 94), del mateix arquitecte (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorÁureo Bis Mas de Xaxars
Situació Septimània, 54 / Saragossa, 92
Edifici en cantonada, construït entre els anys 1904-1905, segons projecte d'Áureo Bis Mas de Xaxars (Barcelona, 1863​ - Barcelona, 1907). Juntament amb la petita casa del costat, va ser una de les seves darreres obres, ja que va morir l'any 1907 a 44 anys. La casa ocupa un solar estret amb la façana principal, molt ampla, abocada al carrer Septimània. Aquesta façana està plantejada de forma simètrica, amb un cos central sobresortit, on hi ha l'escala de veïns. Els elements ornamentals són plenament modernistes, amb relleus florals i motllures molt sinuoses (les denominades cop de fuet).