Escultura Carmela
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Carmela (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Carmela

AutorJaume Plensa Suñé
Situació Sant Pere Més Alt, davant del Palau de la Música
Obra de Jaume Plensa inicialment destinada a una exposició temporal que organitzava la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, l'any 2016 i que romandrà aquí per aclamació popular. L'artista va decidir cedir-la a la ciutat per un període de vuit anys, renovables.

És un bust femení molt aplanat que, depèn del punt vista, assoleix una imatge netament tridimensional. De fet, és el rostre d'una nena barcelonina de catorze anys que Plensa va fotografiar l'any 2013 i pretén representar el trànsit des de la infantesa a l'edat adulta. Està situat damunt d'un pedestal circular que fa funcions de banc.