Porxos de Portal Nou
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Portal Nou, 2

Barcelona - Portal Nou, 2 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Porxos del carrer Portal Nou, postal antiga

Situació Portal Nou, 2-8 / plaça Sant Agustí Vell, 10
El carrer del Portal Nou té un origen molt antic. De fet, constituïa l'accés a la ciutat des del camí romà que, venint de França, abocava al Portal Major, a l'actual Baixada de la Llibreteria. Cal pensar que aquest carrer devia tenir un bon tram porticat a banda i banda, probablement des dels segles XV o XVI. Les cases que van anar substituint les antigues van respectar aquests porxos, recolzats sobre massissos pilars de pedra fins que, segons la tradició, van ser fets enderrocar per un capità general a començament del segle XIX. Només es van conservar els dels núm. 2 a 8 i alguns de la plaça de Sant Agustí Vell. Els corresponents al núm. 2 es van conservar exempts quan es fa construir, enretirat, el nou edifici.