Escultures Morpho's Nest in a Cadmium House
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Escultures Morpho's Nest in a Cadmium House (Foto: Anna Corcoll, 2020)

Barcelona - Escultures Morpho's Nest in a Cadmium House (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís Lleó
Situació Av. Diagonal. Entrada del Palau de Pedralbes
Morpho's Nest in a Cadmium House, de Lluís Lleó, comprèn sis esteles pintades. Situades en dos conjunts de tres, guarden simetria amb l'entrada al palau de Pedralbes, en un tram de l'avinguda Diagonal urbanitzat per la celebració del Congrés Eucarístic l'any 1952.

Instal·lades el 2018, representen una reflexió al voltant de la fragilitat de la bellesa prenent les papallones morpho blaves com a excusa i un homenatge al romànic, pel recurs de la tècnica del fresc i la pedra sorrenca. El resultat és una obra abstracta, amb uns colors vius (un blau Klein), molt exposada, per desig de l'autor, a l'ús que en puguin fer els ciutadans.