Casa del carrer Mercaders, 10
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Mercaders, 10

Barcelona - Mercaders, 10 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Mercaders, 10 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Situació Mercaders, 10
Edifici construït durant la segona meitat del segle XIX que és travessat, en un extrem, pel carrer de Sidé, que aprofita uns arcs escarsers del segle XVIII. La casa s'articula al voltant d'un pati interior. La façana, adequadament restaurada, presenta cinc eixos verticals marcats per les obertures. Els eixos exteriors estan delimitats amb un regruix i un acabat que imita carreus. Els tres eixos centrals estan formats per balcons, jerarquitzats en alçada, com era habitual a l'època. La planta baixa, acabada amb pedra, té tres portals de llinda recta, motllurada.