Escultura Dias de junio V
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Escultura <i>Días de junio V</i>

Barcelona - Escultura Días de junio V (Foto: Anna Corcoll, 2020)

AutorPablo Palazuelo
Situació Av. Diagonal, 621-629
Aquesta peça, adquirida per la Caixa per a la seva col·lecció el 1991, pertany a la sèrie Días de junio, realitzada per Pablo Palazuelo entre 1990 i 2004. Feta de planxes d'acer cortén, amb caràcter geomètric i un acabat pla i industrial, és una de les versions de la transformació d'un concepte que l'artista va treballant en el que anomena "famílies" d'escultures i que evolucionarà cap als Umbrales.

D'una base sòlida i estàtica desdoblada en una mena de peus contraposats, ascendeixen en diagonal unes aspes que suggereixen un moviment centrífug o rotatori. Contrasta fortament pel color i el dinamisme amb els edificis de la Caixa que té al darrere, tot i que una mica ofegada per la vegetació.

Palazuelo fou un artista humanista, un erudit, pintor i gravador també, interessat per Mondrian, Klee, Kandinski i els constructivistes russos i tota mena de disciplines científiques i filosòfiques, pel misticisme oriental, per la música i l'arquitectura... que marquen el seu estil abstracte. Va col·laborar llargament amb Pere Casanovas, al taller del qual materialitzaven les seves peces.