Casa Manuel Arnús (El Pinar)
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Manuel Arnús, 1-31 (Foto: Graciel·la Vidal, 2021)

Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, 1910

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Manuel Arnús, 1-31
InterèsEspecial interès Interessant
Projectada per Enric Sagnier l'any 1903, és un dels millors exemples del modernisme d'inspiració medievalista que va fer fortuna a Catalunya a cavall dels segles XIX i XX. La seva composició, amb torres a les cantonades i tribunes als quatre vents, és una recreació idealitzada dels palaus centreeuropeus, amb l'efectisme que permetia el repertori ornamental modernista.

El seu propietari va ser el metge i banquer Manuel Arnús Fortuny (Barcelona, 1852 - 1916), que va ser director de la banca fundada pel seu oncle, Evarist Arnús i posteriorment fundà la Societat Anònima Arnús-Garí. La casa va quedar força malmesa durant la guerra civil i després va passar a mans de la comunitat religiosa Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. L'any 1976 va ser adquirida per la Fundació Asepeyo, la qual es fa encarregar de la restauració per tal d'instal·lar-hi la seva seu corporativa.