Estació inferior del Funicular del Tibidabo
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Estació inferior del Funicular del Tibidabo (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Estació inferior del Funicular del Tibidabo, postal antiga

TipusEstació
Situació Plaça del Doctor Andreu
La construcció del parc del Tibidabo va fer necessari facilitar-ne l'accés des de la ciutat. Per això es va inaugurar, l'any 1901, el funicular que remuntava la muntanya partint de la plaça del Doctor Andreu, allà on acabava el trajecte el Tramvia Blau. Les obres es van fer amb gran celeritat, poc més d'un any. El recorregut del funicular és de 1.152 metres, amb un pendent màxim del 25,7%.

L'edifici de l'estació, que recorda les estacions de tren, està format per un cos rectangular de dos pisos i golfes, i un cos més baix que s'allarga damunt les vies seguint el pendent de la muntanya. L'edifici principal té el vestíbul a la planta baixa i damunt seu l'habitatge de l'encarregat. Tots dos cossos estan coberts amb teulada a dues aigües, amb una estructura volada de fusta.