Col·legi La Salle Bonanova
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi La Salle Bonanova (Foto: Albert Esteves)

Barcelona - Col·legi La Salle Bonanova (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Col·legi La Salle Bonanova, postal antiga

TipusEdifici escolar
EstilHistoricisme
AutorIgnasi Romañà Suari [enginyer arquitecte]; Bonaventura Bassegoda Amigó [arquitecte], Pedro Ispirua [arquitecte]
Situació Pg. Bonanova, 8
Escola fundada l'any 1889, gestionada pels Germans de les Escoles Cristianes, popularment coneguts com a Germans de La Salle, en referència al seu fundador, Jean-Baptiste de La Salle. Aquell any, la congregació va adquirir els terrenys de la finca Muntadas i va ocupar la casa senyorial mentre començava a construir-se l'escola actual. L'edifici principal, d'estil neogòtic, es va inaugurar l'any 1892 i segueix el patró de les escoles angleses. Va ser construït amb pedra de Montjuïc. La part escultòrica va ser realitzada per Manuel Coromines. Annexa a l'edifici principal hi ha la capella.