Cementiri de Sant Gervasi
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Porta d'entrada al recinte (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Detalls

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Detalls (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí del Cementiri de Sant Gervasi, 4 -8
Va ser construït l'any 1853 com a cementiri municipal del llavors terme independent de Sant Gervasi de Cassoles. Té una superfície d'uns 12.000 metres quadrats i prop de 5.000 sepultures. Hi ha alguns panteons monumentals i les tombes de ciutadans il·lustres, entre ells el poeta Joan Maragall o l'arquitecte Domènech i Montaner. Des de l'entrada, situada a la part més baixa, una escalinata divideix el cementiri en dues ales i condueix a la capella neoclàssica, de planta circular, amb cúpula de pissarra i columnes acanalades.

El cementiri compta amb diversos panteons i sepultures d'interès històric i artístic, molts dels quals ornats amb escultures d'àngels i figures femenines, constituint una bona mostra dels estils artístics que imperaven a finals del segle XIX i les primeres dècades del XX. Alguns d'ells els tractem en fitxes independents.