Cementiri de Sant Gervasi. Sepulcre Joan Maragall
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Sepulcre Joan Maragall

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Sepulcre Joan Maragall (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJosep Pijoan i Soteras
Situació Camí del Cementiri de Sant Gervasi, 4 -8
Aquí està enterrat el poeta i escriptor Joan Maragall Gorina (Barcelona, 1860 - 1911). El sepulcre va ser construït per iniciativa de la seva esposa, Clara Noble i va ser dissenyat per l'arquitecte -i també poeta i historiador de l'art- Josep Pijoan, amic i deixeble de Maragall.

L'any 1923, l'escriptor Carles Soldevila va publicar un article on deia que hi trobava a faltar un ametller a la tomba del poeta, en record del famós poema maragallià dedicat a l'ametller*. Poc temps després, un grup de seguidors del poeta van decidir plantar-ne un, de forma gairebé clandestina. Des d'aquell dia, cada segon diumenge del mes de febrer es celebra en aquest lloc la festa de l'Ametller Florit.

*A mig aire de la serra
veig un ametller florit.