Monument a Rusiñol
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Rusiñol

Barcelona - Monument a Rusiñol (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEnric Clarasó
Situació Plaça de La Puntual
Bust de marbre blanc dedicat a l'escriptor i pintor, Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861 - 1931) executat per Enric Clarasó, amic personal de l'artista, l'any 1935, pocs anys després de la seva mort. Originalment, estava situat a Montjuïc, a l'avinguda de l'Estadi, d'on va ser retirat amb motiu de les obres olímpiques. L'any 2001 va ser reubicat, en aquest cas a un lloc més adient, molt a prop d'on havia nascut, en una placeta entre els carrers Assaonadors i Princesa, batejat amb el nom de La Puntual, en honor a la popular botiga de L'auca del senyor Esteve.