Capella de Sant Jaume
(Castellví de Rosanes - Baix Llobregat)

Castellví de Rosanes - Capella de Sant Jaume

Castellví de Rosanes - Capella de Sant Jaume (Foto: Albert Esteves, 2006)

Castellví de Rosanes - Capella de Sant Jaume (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Castellví de Rosanes - Capella de Sant Jaume (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Descampat, prop del camí del Castell
Situada enmig d'un prat, al peu del castell i a prop de la masia homònima, la capella de Sant Jaume va ser construïda cap a la fi del segle XI, tot i que la primera documentació que l'esmenta és del 1288. És una petita esglesiola d'una nau capçada amb un absis semicircular decorat amb arcuacions i lesenes de tipus llombard. Malgrat l'arrebossat i haver patit l'enderrocament de les voltes de la nau i de l'absis i l'obertura d'un gran portal a ponent, conserva en gran mesura la seva estructura original, amb la porta lateral i una finestra a cada cantó. Actualment l'accés és molt dificultós ja que no queda cap rastre de l'antic camí que hi conduïa.