Can Mariner
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Can Mariner

Santa Coloma de Gramenet - Can Mariner (Foto: Sergi Suárez, 2024)

Santa Coloma de Gramenet - Can Mariner (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Situació Milà i Fontanals, 10-18
Can Mariner és una casa de pagès edificada durant el segle XVIII, amb diversos cossos afegits amb posterioritat. El cos principal té planta baixa i pis, i coberta a dos vessants amb ràfec de teula sobreafegit. El portal adovellat i les finestres estan disposats a la façana de forma asimètrica. La torre, de planta i dos pisos, i la resta de dependències annexes, edificades més tard, li donen un aspecte atípic. A començament del segle XIX era propietat de Francesc Salvatella, conegut per Mariner. Absorbida pel teixit urbà, va ser restaurada el 1985 per l'arquitecte Xavier Valls i al seu entorn s'hi va urbanitzar una plaça, tancada amb una agosarada estructura de formigó. Actualment està destinada a centre cívic.