Can Savalls
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Can Savalls

Calonge - Can Savalls (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Àngel Guimerà, 7 - Plaça de la Doma
Edifici construït l'any 1587, segons podem llegir a l'escut que hi ha a la llinda de la porta. De la construcció original només es conserva la façana. Aquesta és simètrica, amb un eix central format pel portal de mig punt, fet amb grans dovelles, la finestra motllurada, amb guardapols i ampit sobresortit, i un matacà sostingut amb grans cartel·les.

L'estrella de cinc puntes que hi ha gravada a l'escut ha fet pensar que la casa havia estat propietat d'un jueu, però la denominació de can Savalls té l'origen en un clergue que hi va viure al segle XIX.