Can Ponçjoan de Vila
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Can Ponçjoan de Vila

Calonge - Can Ponçjoan de Vila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Calonge - Can Ponçjoan de Vila (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2019)

Situació Carrer del Pedró, 6
Situada en un petit turó, al barri del Pedró. És una masia aïllada, actualment voltada de jardins i tancada entre murs que no la deixen veure des de l'exterior. Estructuralment és de tipus basilical, però ha estat molt restaurada en època moderna. Segons Pere Caner¹, és la casa més important de la vall. Abans de la restauració desgraciada mostrava uns trets pagesívols molt acusats. Tenia també premsa pròpia. Els afegitons de corts i porxos l'han desmillorat molt.

¹Pere Caner - Les Masies de Calonge (contribució a l'estudi de la pagesia calongina), Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, 1972