Mas Oliver
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Mas Oliver

Calonge - Mas Oliver (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer de la Creu
Situada al vessant est del Pedró, era -segons Pere Caner- un dels tres masos més importants de la vila, juntament amb Can Ponçjoan i Can Barceló. El cos principal és del segle XVIII. Té planta baixa i dos pisos, coberts amb teulada a dues aigües. Perpendicularment a la façana es va afegir modernament un cos lateral porxat.

La documentació conservada d'aquest mas permet resseguir l'arbre genealògic des de 1311, quan és esmentat Berenguer Oliver de la Serra. El cognom Oliver es manté ininterrompudament fins al segle XX.

¹Pere Caner - Les Masies de Calonge (contribució a l'estudi de la pagesia calongina), Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, 1972