Torre Lloreta
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Torre Lloreta

Calonge - Torre Lloreta (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí de Torre Lloreta, des del camí de Volvos
Torre de planta quadrada, molt ben conservada, que formava part d'un antic castell, el qual després va ser transformat en una casa de pagès, que rep el nom de Can Sixt de la Torre. Té una alçada d'uns 12 m i una amplada de 4,35 m a cada cara. A la cara sud té una porta de mig punt, situada a una alçada de 5 m respecte a l'actual nivell del sòl. Està construïda amb llicorella, de mida petita, ben enfilada, lligada amb morter de calç. Les cantoneres estan fetes amb carreus de granit. A l'interior hi ha dues voltes de canó amb trapes. Al seu costat hi ha restes de l'antiga muralla.

No es conserva cap documentació d'aquesta fortificació, que es pot datar al segle XIII. És probable que fos subsidiària del castell de Calonge, amb la funció de vigilar un dels camins que conduïen a la vila.