Can Sixt de la Torre
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Can Sixt de la Torre

Calonge - Can Sixt de la Torre (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí de Torre Lloreta, des del camí de Volvos
Vinculada a l'antiga fortificació de Torre Lloreta, annexa a la masia, va ser convertida en casa de pagès als segles XVI o XVII. D'aquesta època és la porta, de llinda monolítica motllurada, i les finestres, emmarcades amb grans carreus. A la part baixa es conserven les antigues espitlleres. Al segle XIX pertanyia a la família Reixach i es coneixia amb el nom de Torre d'en Reixach. El nom actual prové d'un antic masover, en Sixte Palet¹.

¹Pere Caner i Lluís Vilar- Castells i cases fortificades de Calonge. Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, núm. 23. 1976