Casa Pere Caner
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Casa Pere Caner

Calonge - Casa Pere Caner (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Major, 29
Casa de grans dimensions datada l'any 1669, data inscrita a la llinda de l'antiga porta, tot i que podria tenir un origen encara més antic. Va ser restaurada i rehabilitada l'any 2007. Conserva les obertures emmarcades amb pedra i ha estat pintada amb un característic color vermellós.

La importància històrica de la casa radica en el fet que aquí va néixer l'any 1922 Pere Caner i Estrany, mort l'any 1982. Va ser un important investigador i divulgador especialitzat en la història de Calonge. Va escriure nombrosos articles sobre temes locals però la seva prematura desaparició no li va permetre veure publicats cap dels quatre llibres que es van editar pòstumament.