A Pau Casals
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - A Pau Casals (Foto: Albert Esteves, 2020)

Calonge - A Pau Casals, obra original a París

AutorÀlvar Suñol Muñoz-Ramos
Situació Plaça del Castell
Obra de l'escultor Àlvar Suñol (Montgat, 1935), es va inaugurar l'any 2017 en commemoració del 50è aniversari dels Festivals de Música de Calonge. És una còpia de l'original que l'artista va produir l'any 2007 ubicada a la rue Pau Casals, al barri de Boulogne-Billancourt, de París. Està feta en bronze i representa a Pau Casals tocant el violoncel. De l'artista es veu només el cap, concentrat i uns enormes braços amb drapejats, característics de les seves figures. L'instrument està buit en part, 'perquè hi passin els ocells, com si fos una finestra oberta per veure-hi a través', segons va explicar l'escultor.