Dolmen i menhir de Puigsesforques
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Dolmen de Puigsesforques

Calonge - Dolmen de Puigsesforques (Foto: Albert Esteves, 2020)

Calonge - Menhir de Puigsesforques

Calonge - Menhir de Puigsesforques (Foto: Albert Esteves, 2020)

Calonge - Dolmen de Puigsesforques (Foto: Manuel Genovart -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Carrer Menhir
Situats un al costat de l'altre, al cim de Puigsesforques, actualment convertit en una urbanització. El dolmen, descobert l'any 1912, està format per 7 grans pedres granítiques que formen una cambra, a la qual li falta la coberta. El menhir, que estava caigut i va ser redreçat l'any 1958 uns metres més amunt del seu emplaçament original, és de tipus estiliforme, amb unes mesures de 2,40 x 1, 050 x 0,60 m. La cronologia es pot situar entre -3500 aC -1800 aC, Neolític mitjà-recent a Calcolític. A l'excavació realitzada es van trobar fragments d'ossos i dents humans, un vas campaniforme i nombrosos fragments de ceràmica i fulles de sílex.