Edifici de la Caixa
(Les - Val d'Aran)

Les - Edifici de La Caixa. Signatura de J.M. Pericas

Les - Edifici de La Caixa. Signatura de J.M. Pericas (Foto: Anna Corcoll, 2020)

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Sant Jaume, 18
De l'any 1952, és una de les darreres obres de Josep M. Pericas Morros (Vic, 1881 - 1966), un dels grans arquitectes del noucentisme català, que pocs anys abans havia fet també les sucursals de la Caixa de Pensions a Sort i a Viella. L'edifici està inspirat en l'arquitectura popular aranesa. Destaca especialment la gran torre rectangular, amb estructura de fusta recoberta de pedra al pis superior.

Sorprenentment, aquest edifici no forma part de l'Inventari del Patrimoni corresponent a Les, mentre que sí que ho estan altres edificis de molt menor interès.