Çò des d'Arroes
(Les - Val d'Aran)

Les - Çò des d'Arroes

Les - Çò des d'Arroes (Foto: Albert Esteves, 2020)

Les - Çò des d'Arroes (Foto: Anònim - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, c.1928)

Situació Carrer Era Carrèra, 19
És una de les cases més interessants de Les. Ha estat reformada mantenint bàsicament l'estructura i aspecte originals, cosa que podem comprovar comparant les fotografies que adjuntem. La casa està orientada a migdia, amb una estreta façana al carrer dera Carrèra, on hi ha un balcó. La resta d'edificis són la casa principal i l'antiga borda. La casa té planta baixa i dos pisos amb un gran "humarau" d'on emergeixen tres lucanes. A l'eix central hi ha la porta i el balcó, emmarcats amb pedra.

Segons Santiago Temprado, qui va fer construir aquesta casa va ser l'arxipreste Joan Arró (1863), original de Vila, a qui va succeir el seu nebot Manuel Arró Ademà, registrador de la propietat i jutge de primera instància, a més d'accionista majoritari dels Banhs de Lés.