Església de Santa Maria: pica beneitera
(Vilamòs - Val d'Aran)

Vilamòs - Església de Santa Maria. Pica beneitera

Vilamòs - Església de Santa Maria. Pica beneitera (Foto: Jordi Contijoch - invarquit.cultura.gencat.cat -, 1996)

Situació Interior de l'església
Al costat de la porta de l'església de Santa Maria es conserva una pica beneitera -potser originalment baptismal- que es podria datar a finals del segle XII. Té un peu cilíndric, ornamentat amb relleus en punta de diamant i un anell inferior amb decoració de corda (soguejat). Aquest mateix motiu el veiem també a la part central del vas, formant una imposta que separa el fris superior, ornamentat amb flors de lis, i l'inferior en el qual, a més de les flors de lis, hi ha una flor de vuit pètals amb botó central.