Església de Santa Maria: esteles romanes
(Vilamòs - Val d'Aran)

Vilamòs - Església de Santa Maria. Estela romana

Vilamòs - Església de Santa Maria. Estela romana (Foto: Albert Esteves, 2020)

Vilamòs - Església de Santa Maria. Esteles romanes

Vilamòs - Església de Santa Maria. Esteles romanes (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Encastades als murs de l'església de Santa Maria
Encastades al mur de migdia de l'església de Santa Maria hi ha tres esteles d'època romana. La més destacada és una estela de marbre blanc amb tres figures a la part superior, de mig cos, que semblen correspondre a una família (pare, mare i fill). La part inferior està decorada amb cercles i semicercles. Una altra estela mostra un home nu de cos sencer inscrit dins d'una mena de fornícula. I la tercera presenta tres busts masculins, molt esquemàtics, sota sengles arquets de mig punt.