Església de Sant Miquel
(Vilamòs - Val d'Aran)

Vilamòs - Església de Sant Miquel

Vilamòs - Església de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Accés per un camí que surt del cementiri
InterèsEspecial interès Interessant
Enlairada i aïllada entre camps i bosc, és una església romànica, construïda probablement al segle XI, molt ben conservada. Consta d'una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular lleugerament obert, gairebé el·líptic, decorat amb arcuacions llombardes. La porta, estreta i molt senzilla, és a la façana de ponent però hi havia hagut una altra, ara tapiada, al frontis. Ha estat considerada en alguns estudis com l'església més antiga de la comarca, d'època preromànica, però el més probable és que es tracti d'una obra arcaïtzant, del segle XI.

El lloc on està ubicada gaudeix d'unes panoràmiques excepcionals.